Kaip apsiginti nuo užpuoliko automobilyje


 
   Pradžia » Kaip apsiginti nuo užpuoliko automobilyje
autostopas-tranzuotojas-64055472
  • 2016-04-06

autostopas-tranzuotojas-64055472Nors keliauti pakeleivingomis mašinomis ar ieškant vežėjų socialiniuose tinkluose, yra labai pavojinga, daugelis jaunų žmonių vis tiek renkasi šį būdą. Ką reikia žinoti, norint išvengti pavojingų situacijų, ir kaip jose derėtų elgtis, pataria savigynos specialistai.

Daugelis jaunų žmonių nenori gyventi paranojoje ir dažniausiai nesusimąsto, kas gali nutikti važiuojant
su nepažįstamu žmogumi. Mes norime matyti tik gerąją pusę. Jeigu žmogus pasisiūlo mus pavežėti, mes nudžiungame ir galvojame, koks jis yra geras. Žinoma, ne visada ir užpuolimai būna suplanuoti. Pasitaiko taip, kad vairuotojas pradžioje neturi blogų kėslų, tačiau bevažiuojant patenkama į konfliktinę situaciją,
susiginčijama ir tada viskas gali baigtis labai liūdnai. Todėl pirmiausia reikia suprasti, kad, jeigu keliaujame su nepažįstamu asmeniu, tai visada bus rizika ir jos niekaip neišvengsime.

Kartais pasitaiko tokių situacijų, kai vairuotojas sustoja pakeliui ir paima savo draugus, kurie atsisėda už jūsų. Jei matote, kad jis nori dar kažką pavežti, tada geriau išlipkite, nes dažnai tai būna suplanuotas užpuolimas. Taip pat niekada nepasidėkite savo asmeninių daiktų į bagažinę. Visgi, jei jau atsidūrėte tokioje situacijoje, vėlgi labai svarbu sau suteikti manevringumo ir kaip įmanoma labiau apriboti už savęs sėdinčius. Tai padaryti galima atsisegus saugos diržą ir staigiu judesiu atsistūmus bei atlošus kėdę atgal. Atlikus šiuos veiksmus būtina naudoti savigynos priemones ir stengtis sustabdyti automobilį“, – pataria Wing Tsun Kung Fu meistras. Kaip ir minėjome situacijų būna įvairių ir visoms joms nepasiruoši, todėl svarbiausia, ką jūs galite padaryti – pasirūpinti prevencinėmis priemonėmis ir išvengti šios situacijos iki jai atsirandant.

Skaityti daugiau…